Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

Du skal være logget ind for at læse denne nyhed. Indholdet er kun tilgængeligt for DAKOFA-medlemmer.

Log ind

Nyhed: Stigende efterspørgsel på PET flasker til genanvendelse

06. januar 2022
Stigende efterspørgsel på PET flasker til genanvendelse
Coca-Cola vil gerne have førsteret til deres flasker

De brugte sodavandsflasker er ved at være mere værd for emballageproducenterne, da plasten (PET) kan bruges i mange forskellige produkter og er særdeleles velegnet til fødevareemballage. Det skriver CleantechWatch i en artikel den 6. januar 2022.

For at kunne leve op til kravet i EU-direktivet om reduktion af visse plastprodukters miljøpåvirkning, hvor drikkeflasker af PET skal indeholde mindst 30 % genanvendt plast i 2030, beder Coca-Cola andre industrier om at holde fingrene fra deres flasker. Materialet er velegnet til produkter som fx legoklodser, tøj og havemøbler. Coca-Cola har et mål om, at deres flasker skal indeholde 50 pct. genanvendt PET i 2030.

Men der er rift om materialet.

Lego udsendte i juni 2021 en prototype på en bæredygtig klods fremstillet af genanvendt PET. Den er fremstillet af flasker indsamlet i USA, og er den første legoklods fremstillet af et genbrugsmateriale, som har kunne leve op til virksomhedens kvalitets- og sikkerhedskrav. Lego investerer i deres egen forsyningskæde, der kan sikre dem adgang til materialet.

I 2020 anvendte danske tapperier 33 pct. genanvendt plast i deres plastflasker til læskedrikke og kildevand – mod 28 pct. i 2019. Det viser en opgørelse fra Bryggeriforeningen

Læs mere i vidensbanken

Plast
Del denne side
Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.